Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αφού προβλέπουν γιατί δεν προλαμβάνουν;


Αφού προβλέπουν, γιατί δεν προλαμβάνουν;

Το δοκίμασαν κι άλλη φορά κι απέτυχε. Λέω για τις απειλές εκείνες, «θα πέσουν στο κεφάλι μας τόνοι τούβλα, θα διχοτομηθούμε, θα μας γωνιάσουν οι πάντες» κι άλλα τέτοια τερατώδη. Κι αυτό γιατί είχαμε το δικαίωμα να πούμε ναι ή όχι, κι είπαμε «όχι» στο σχέδιο εκείνο να καταραμένο που βρικολακιάζει κι επανέρχεται, όπως διαπιστώνουν όσοι μελετούν τις νυν συνομιλίες. Δεν πέτυχαν οι τριγμοί των οδόντων κι επανέρχονται με νέες μεθόδους, «υπονομεύουν τον Πρόεδρο»,  «δε θέλουν λύση, θέλουν διχοτόμηση», (το τελευταίο υποστηρίζει κι ο Νταβούτογλου) «αν δεν λυθεί το κυπριακό, κινδυνεύει ο ελληνισμός».
Δεν μας πολυεξηγούν  βέβαια πώς αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο,  αλλά  από μερικά άρθρα ψυχανεμιζόμαστε πως  αν δεν λυθεί το κυπριακό,  όπως λεν, οι Τούρκοι θα παραμείνουν εξολοκλήρου στα κατεχόμενα, ενώ οι Τουρκοκύπριοι Κύπριοι πολίτες θα έρθουν στις ελεύθερες περιοχές, για να απαιτήσουν να τους δοθεί η περιουσία τους. Κι εμείς, Ευρωπαίοι όντες (εδώ το θυμούνται!)  θα είμαστε αναγκασμένοι να τους τη δώσουμε, με αποτέλεσμα  στα κατεχόμενα να διαμένουν μόνο Τούρκοι, ενώ στις ελεύθερες περιοχές Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, οι δώδεκα φυλές του Ισραήλ, νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες (αποστελλόμενοι από Τουρκία) Εγγλέζοι και άλλοι Ευρωπαίοι.
Και το σενάριο συνεχίζει: Οι Τουρκοκύπριοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ελεύθερες περιοχές θα απαιτούν επαυξημένα δικαιώματα με τους νόμιμους τόκους και τα καθυστερημένα, δε θα είναι ευχαριστημένοι με όσα θα τους παραχωρούμε,  θα καλέσουν την Τουρκία να τους σώσει, και το ΄74 θα παιχτεί πάλι απ’ την αρχή. Τότε εμείς θα προσφύγουμε αλλού, οπότε το σχέδιο των Ελληνοκυπρίων αδελφών μας, που δέχονται την όποια λύση, επώδυνη και επάρατη,  πραγματοποιείται. Εκεί στη Νέα Κύπρο που θα ψάχνουν για νέες πατρίδες, θα  εκφωνούν πύρινους λόγους εναντίον όσων απαιτούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους ακέραιη και όχι σταθμισμένη.
Το ερώτημα όμως είναι: Αφού το σενάριο είναι έτοιμο και το ξέρουν οι πάντες και οι κυβερνώντες, γιατί δεν προβαίνουν στα δέοντα από τώρα, μην πάθουμε  τέτοιο κακό; Εκδόθηκαν ταυτότητες και διαβατήρια  της Κυπριακής Δημοκρατίας σ’ όσους Τουρκοκύπριους δικαιούνταν, μέχρι εγγόνια Ντεκτάς. Το ίδιο, δελτία ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Με τι αυτοκίνητα εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές οι Τουρκοκύπριοι Κύπριοι πολίτες; Είναι εγγεγραμμένα τα αυτοκίνητά τους στα αρχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας; Κι αν δεν είναι, ποιος τους επιτρέπει την παρανομία; Οι υπεύθυνοι  πρέπει να απαιτήσουν πάραυτα εγγραφή και πληρωμή άδειας κυκλοφορίας στις νόμιμες κρατικές μας εξουσίες ειδ’ άλλως τέρμα και διαβατήρια και ταυτότητες. Το κράτος πρέπει να σέβεται τον εαυτό του, να πατάσσει την παρανομία, να προστατεύει τους πολίτες του και όλους τους άλλους υπηκόους ξένων χωρών που κυκλοφορούν στην Κύπρο, χώρα της Ευρώπης. Για το καλό όλων λοιπόν, δικών μας και ξένων, είναι ανάγκη να ληφθούν τα δέοντα μέτρα το συντομότερο. Παράνομα αυτοκίνητα αποτελούν κίνδυνο για τους πραγματικούς πολίτες της χώρας και τους φιλοξενούμενους.
Κάτι παρόμοιο θα πρέπει να γίνει και με τα νοσοκομεία. Οι πολίτες έχουν δικαιώματα και καθήκοντα. Δεν είναι δυνατό λοιπόν οι Τουρκοκύπριοι Κύπριοι πολίτες  να έχουν μόνο δικαιώματα. Την επόμενη φορά που θα παρουσιαστούν στο νοσοκομείο, πρέπει να συμπληρώσουν και φορολογική δήλωση, να υπόκεινται στις ίδιες υποχρεώσεις που έχουν κι οι άλλοι πολίτες του τόπου, οπότε: όσοι θα ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία θα ανήκουν εξολοκλήρου με τα δικαιώματα και τα καθήκοντά τους, όσοι εκμεταλλεύονται ταυτότητα και διαβατήρια  δεν θα ξαναπατήσουν στις ελεύθερες περιοχές μέχρι να πράξουν το νόμιμο και δέον. Οι άλλες περιοχές επίσημα είναι κατεχόμενες από τον Τούρκο εισβολέα, γι’ αυτό και το κράτος μας δεν έχει τη δύναμη να επιβάλει την κυριαρχία του εκεί. Ή θα είναι κράτος ή δεν θα είναι. Ή θα ανήκει στην Ευρώπη ή δεν θα ανήκει. Τρίτον αποκλείεται.