Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολύ καταβαραθρωμένοι, κομπλεξικοί  νιώθουμε σε μια τέτοια πολιτεία πολιτικών με αρχές. Το κυπριακό θα λυθεί βάσει αρχών, δε γίνονται συναλλαγές για το προεδρείο της βουλής αλλά συζητήσεις βάσει αρχών. Αρχές εδώ αρχές εκεί πού είναι οι αρχές.
Μεγάλη υπόθεση να νομίζετε, πολιτικάντηδες, πως ο λαός τρώει κουτόχορτο. Θα πει πως απέχετε παρασάγγας, αλλού νυχτωμένοι, αλλού ξημερωμένοι, εκτός τόπου και χρόνου, θωρακισμένοι με τα τζάμια σας στο κόμμα, κωφοί και τυφλοί τά τε ώτα τόν τε νουν τά τε όμματα.
Και γιατί τόση τρεμούρα, να φοβάστε τη λέξη συναλλαγή και αλισβερίσι και να το παίζετε ανώτεροι; Αρχές λοιπόν είναι τα θεμέλια της ανθρωπιάς κι αυτή τη χάσατε από καιρό οι πολιτικοί, αποδεδειγμένο, και δεν μένει παρά να σας θυμίσει κανείς το τραγούδι εκείνο το παιδικό με την πολιτιτζιήν όπως την καταλάβαινε ο Σεφέρης κι όπως την καταντήσατε.
Εσείς ανομείτε υπέρ την πολιτιτζιήν. Τουλάχιστον εκείνη ζήτησε την άφεση των αμαρτιών. Εσείς προσθέτετε μόνο.Δείξτε μια φορά το πραγματικό σας πρόσωπο. Ναι, κάνουμε συναλλαγές, δοσοληψίες, αποβλέποντας στη δύναμη του κόμματός μας. Κακό είναι να πείτε την αλήθεια;