Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

η μόνη λύση


Το λοιπόν, γιορτάσαμε τον άγιό μας με το καλό, δόξα τω Θεώ, αλλά η πατρίδα μικρή και μεγάλη στενάζει, χάλια και μόνο παρακολουθούμε αυτές τις μέρες, ο οχτρός επιτίθεται με τον όχλο, είτε αυτοί αυτονομάζονται πρόσφυγες ή Πέμπτη φάλαγγα τους ονομάζουμε εμείς στην Κύπρο, που σημαίνει πως η δημοκρατία πολύ παρεξηγήθηκε στον τόπο, ο καθένας νομίζει πως μπορεί να κάνει ό τι του κατέβη, για το καλό της πατρίδας, λέει, και εννοεί το δικό του ή την στραβή αντίληψη του κόμματός του ή των προωθητικών του δυνάμεων, καλά κρυμμένων.

Οι σκηνές που δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε από τηλεοράσεως είναι δυστυχώς πραγματικές: εισβολή στην Ελλάδα και στα νησιά της από σταλμένους του Ερντογάν, και επαναστατικό μένος εναντίον των Ελλήνων του τόπου από συγχυσμένους (το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει) που δεν ξέρουν ή ξεχνούν ή ζουν στο ζοφερό σκοτάδι ή στα σύννεφα, διαγράφοντας τι σημαίνει Τουρκία, και μη μπορώντας να τα βάλουν μαζί της ξεσπούν εναντίον των ιδίων των εαυτών τους, αν θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες της Κύπρου, γιατί και σ’ αυτό υπάρχει μεγάλη αμφιβολία. Μερικοί μπορεί να το θεωρούν και προσβολή αν τους πεις Έλληνες. Και γιατί δεν πάν να ζήσουν στην Τουρκία!!!

Το θράσος έχει ξεπεράσει κάθε όριο, επίθεση εναντίον εθνοφρουρού και δηλώσεις του τύπου: θα πάω στα κατεχόμενα να γεμίσω το αυτοκίνητο βενζίνη και επιστρέφω, ο άλλος, θα πάω να ψωνίσω και έρχομαι. Παραλείπονται οι άλλοι που για ανομολόγητους σκοπούς επισκέπτονται τα Κατεχόμενα Ελληνικά εδάφη μας, που έγιναν λεία των κλεφτών.
Δεν είναι η οργή που ξεχειλίζει αλλά και η βαθύτατη λύπη, γιατί οι ίδιες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο άφησαν τον κόσμο να βυθίζεται στην άγνοια, δεν επαναθέτουν το πρόβλημά μας ξεκάθαρα: «καταλάβετε πως εχθρός μας είναι η Τουρκία, μη συγχύζεστε, δείτε καθαρά τους στόχους της και μην γίνεστε πιόνια της, μην παρασύρεστε από ιδέες ξένες προς το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας, μη διαγράφετε την μόνη ασπίδα που έχουμε, την κρατική μας υπόσταση, μη σας παρασέρνουν ονόματα παλαιά και νέα της πολιτικής και της κομματικής ζωής. Μια είναι η λύση, η διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.»