Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΊΑ ΤΗς ΚΎΠΡΟΥ

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΡΑΦΊΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η νήσος Κύπρος αυτή την εποχή βρίσκεται στο Κραν Μοντανά, το οποίο ακριβώς πού βρίσκεται δεν είναι ανάγκη να ξέρουμε. Η Ιστορία αυτής της Κύπρου αρχίζει από το Κραν Μοντανά και τελειώνει με το Κραν Μοντανά. Έχουν ήδη γραφτεί τόμοι για τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που εκτυλίχτηκαν εκεί, αν δεν είναι τόμοι είναι κοντάκια ή ρόλοι ή ρολά, όπως λέμε ο ρόλος των ηθοποιών.

Η Κύπρος είναι νησί,  βρέχεται γύρω γύρω από θάλασσα, τη Θάλασσα των Πρακτικών του ΟΗΕ. Όταν είναι κακοκαιρία τα πρακτικά χάνονται αλλά τις νύχτες βγαίνει στα βουνά και ανάβει φωτιές ένας υπάλληλος του Διεθνούς Οργανισμού ονόματι Έσπεν Μπαρθ Άιντε. Ψάχνει μέσα στο σκοτάδι και δεν τα βρίσκει, εξ ου και οι φωτιές. Πιο ψηλά, στην κορυφή του βουνού κάθεται ο ΓΓ του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες, που προτιμά την ησυχία του.

Διάφορες βουνοκορφές προβάλλουν όταν είναι καλοκαιρία, όπως του Νίκου Κοτζιά, του Νίκου Αναστασιάδη, του Νίκου Χριστοδουλίδη,  του Μουσταφά Ακιντζί, του Τσιελεπή, και μερικών υποψηφίων αναβατών του ιπποδρόμου, η πιο κακοτράχαλη όμως είναι ενός Τσαβούσογλου, επικίνδυνη και στην ανάβαση και στην κατάβαση, γι’ αυτό καλύτερα να αποφεύγεται.  

Αυτή η νήσος Κύπρος εμφανίστηκε στη γη επί Κραν Μοντανά, και δεν αποκλείεται να εξαφανιστεί, όταν τελειώσει η συζήτηση για το Κραν Μοντανά.

Τότε ίσως εμφανιστεί η πραγματική Κύπρος, με τα πραγματικά της προβλήματα, τα εξής τρία: τουρκική εισβολή, τουρκική κατοχή, τουρκική απειλή.