Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

συγχυστικά

 

ΣΥΓΧΥΣΤΙΚΑ

Μεγάλη η προσπάθεια να καθαρίσουμε την συγχυστική ατμόσφαιρα, είναι και η σκόνη, από τις ερήμους έρχεται και σε έρημο μας μεταβάλλει, έρημο νοητική και συναισθηματική, συνηθίζουμε πολύ στις παράξενες δηλώσεις των κομματαρχών, στις αναλύσεις των πολιτικών αναλυτών, στις ιστορικές πληροφορίες που κατακλύζουν τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα το φβ, στις πολεμικές σκηνές, στην προβοκάτσια, την προπαγάνδα,  τα ψευδή ως αληθή νέα, φέικ νιούς λέγονται κλπ κλπ.

Ο Αβέρωφ τους βρίσκεται προσκαλεσμένος στην Ελλάδα, συσκέψεις να γίνονται κοινωνικών ομάδων, οικονομικών κύκλων, κι αυτός παρών, το όραμά του λέει «τα τρία Α», Ασφάλεια, Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη, κι αυτά δεν είναι εξυπνάδες των πληρωμένων διαφημιστών του κόμματος, θέλει να τα προωθήσει ως οράματα, και γιατί έχει όραμα το παιδί, γιατί πιστεύει ότι θα ανατρέψει τα ελάχιστα ποσοστά που τον περιμένουν να γίνει πρόεδρος και θα δούμε ΑΑΑ Αβέρωφ Αναστασιάδη Ακελ ή αυγά οφτά, αυγά μελάτα, αυγά τηγανητά.

Ο έτερος μέγας καππαδόκης, από ναφθαλίνης προερχόμενος υπουργός των εξωτερικών, όπου κάτσει κι όπου σταθεί διαλαλεί πως βρήκε τη φόρμουλα, ΜΜΕ και δώσε ΜΜΕ, ο μέγας καταλύτης που θα ανοίξει την πόρτα στη συζήτηση για το κυπριακό, και το πιστεύει και το διαφημίζει και αυτολιβανίζεται. Οι τουρκοκύπριοι έμποροι στο μεταξύ παραπονούνται πως υπάρχει μέγας συνωστισμός στον  άγιο Δομέτιο, πολλά αυτοκίνητα περιμένουν να μεταβούν στα Κατεχόμενα από τον τουρκικό αττίλα εδάφη μας, είχαν λέει πολύ καλές δουλειές τελευταία, αυξάνονται τα έσοδά τους, ας τους ανοίξουμε, λένε, και την πύλη της Αμμοχώστου, τώρα τι εννοούν, πώς τα σχεδιάζουν, θα μας φαν και τον Ορφέα και τον κήπο της Χρυσαλινιώτισσας, ποια τα σχέδιά τους ακριβώς δεν ξέρουμε, εκείνοι όμως περιμένουν μεγάλο αλισβερίσι, τρέξτε παιδιά, μη συνωστίζεστε.

Μεγάλη μείζων και μεγίστη η σύγχυση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εδώ τα δοκτοράτα έχουν υπερπληθυνθεί, οι γνώσεις των λεπτομερειών της Ιστορίας είναι ψειροειδείς, υποσημειωτικές, φτάνει να μη θιγεί ο Πούτιν διότι οργίζεται και απειλεί τους πάντας, φτάνει να φταίει η Αμερική και η Ευρώπη, να καλοκρατούμε τον ισοπεδωτή της Μαριούπολης, να μην πιστεύουμε όσα βλέπουμε αλλά να ανατρέχουμε στις επιθέσεις του Νατο σε άλλες χώρες, να δίνουμε λόγο για την στάση μας σε άλλες επιδρομές πρώτα και ύστερα να μιλούμε για τον νέον Χίτλερ που εκτρέφουμε. Μερικοί συνεχίζουμε να επιμένουμε να βλέπουμε και να ακούμε και να κρίνουμε με τον νου μας.