Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

πεντηκοστή μέρα

 

Πεντηκοστή μέρα

Πεντηκοστή μέρα και τα εργοστάσια κατασκευής ανθρώπινων ομοιωμάτων αυξάνουν την παραγωγή. Κούκλες παντός είδους προπάντων πάσης ηλικίας ιδιαίτερα μικρών παιδιών. Τα περιτυλίγουν και μας τα παρουσιάζουν ως νεκρούς πολέμου, άταφους στους δρόμους, άλλους πρόχειρα θαμμένους σε μαζικούς τάφους.

Τα στούντιο στο Χόλυγουντ δεν σταματούν να στήνουν πόλεις ισοπεδωμένες, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, αλλά πού, εμείς αμέσως το αντιλαμβανόμαστε,  «φέικ νιους» λέμε ελληνικά.

Οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να πείσουν πως η Ρωσία έχει κάμει εισβολή στην Ουκρανία. Πεντηκοστή μέρα σήμερα. Ο πρόεδρος Πούτιν μας το λέει ξεκάθαρα: Πρόκειται για πολεμικές επιχειρήσεις με τις οποίες θα ελευθερώσει τους ανθρώπους από τον ναζισμό και θα εξασφαλίσουν την Ρωσία από τους κακούς γείτονες.

Τέτοιες μέρες παρουσιάζονται και στον τόπο μας  δήθεν πρόσφυγες από την Ουκρανία, και δυστυχώς το κράτος μας αμέσως αναλαμβάνει να συνδράμει στη μεγαλειώδη αβερώφεια σύλληψη να φιλοξενηθούν στα σπίτια μας, χωρίς όμως να αναλαμβάνει και την ευθύνη για τον κίνδυνο: αφού όλοι είναι ηθοποιοί που παίζουν το ρόλο των προσφύγων καλά διδαγμένοι από τον ηθοποιό πρόεδρό τους.

Πεντηκοστή μέρα και δεν ανακοινώθηκε ακόμα η απόφαση για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης. Ο Ερντογάν περιμένει.

Πεντηκοστή και κανένα πουλί με κλάδον ελαίας δεν κατέβηκε στον κόσμο. Λέτε να γίνεται καμιά πραγματική εισβολή από μια χώρα σε άλλη γειτονική της και να μην το πιστέψαμε μέσα στη σύγχυση των ημερών; Πεντηκοστή πια μέρα!!!