Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ελαστικότητα

 ελαστικότητα

Και δεν ξέρω ποια ελαστικότητα έδειχνες εσύ όταν κρέμαζες ανθρώπους που πολεμούσαν για τη λευτεριά της πατρίδας τους, όταν βασάνιζες απάνθρωπα και πέθαιναν στα χέρια σου λεβεντονιοί, όταν έκλεινες μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τόσους νέους, όταν φυλάκιζες, όταν καταδίωκες στα βουνά και στα λαγκάδια πολεμιστές της ελευθερίας τους που την είχες υποσχεθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ελαστικότητα ελαστικότητα, λάστιχο μας θέλετε να λυγίζουμε και να αποδεχόμαστε τα σχέδιά σας φανερά από πολλού, σύμμαχοι της Τουρκίας  και υπερασπιστές των αδικιών της, συνεργοί της, κανονικά δεν έπρεπε να σας δεχτούν γιατί επισκέπτεσθε ένα παράνομο μόρφωμα, γιατί υποστηρίζετε τα τετελεσμένα της εισβολής, τη διαίρεση του τόπου, για να έχετε εσείς τις βάσεις σας, τα παρατηρητήριά σας, άλλο που ετοιμάζατε και τη θαλάσσια ζώνη σας και τη δική σας ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου μας.

Οι αρχές δικαίου δεν έχουν ελαστικότητα, γιατί παύουν να είναι αρχές. Και η αρχή του ενός κράτους, της μίας εξουσίας, της μίας έδρας σε διεθνείς οργανισμούς δεν θα γίνουν δύο  για λόγους ευλυγισίας και ελαστικότητας, γιατί λάστιχο λάστιχο, μαριονέτες και καραγκιόζηδες δεν είμαστε και δεν  θα γίνουμε, γιατί έχουμε ένα κράτος, αυτό που είναι ήδη διεθνώς αναγνωρισμένο, την Κυπριακή Δημοκρατία και μόνο. Σεβαστείτε την. Κατά τα άλλα είστε… εγγυητές της!!!