Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

μπροστά στον κίνδυνο

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ

Σχεδόν καθημερινά και με κάθε ευκαιρία είτε σε συνεντεύξεις είτε σε ομιλίες του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υπενθυμίζει και επαναλαμβάνει τον όρκο πως η Τουρκία των οραμάτων τους πρέπει αργά γρήγορα να πραγματοποιηθεί και ιδιαίτερα τα προσεχή χρόνια που εισάγουν στον αιώνα της Τουρκίας. Και βέβαια ανάμεσα στα όνειρα ή οράματα πρώτη η Κύπρος, ως χώρα που κατακτήθηκε από τους οθωμανούς το 1571 και πουλήθηκε στην Αγγλία το 1878.

Ποιοι είναι οι κάτοικοι του τόπου αδιάφορο, αφού η πλειονότης των Ελλήνων κινδυνεύει να γίνει μειονότης, ο εποικισμός, έγκλημα πολέμου, δουλεύει ασταμάτητα και κρυφά, οι ανατροπές στην κατοχή γης και περιουσίας καθημερινές, οι φιλότουρκοι ανάμεσα στους ελληνόφωνους αυξάνονται, οι δοσοληψίες με τα κατεχόμενα καθημερινές και με δικαιολογητικά προκλητικά, οπότε το ορατόν και μισητόν μέλλον πλησιάζει, η τουρκοποίηση της Κύπρου.

Αν τα πιο πάνω έχονται αληθείας, η ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας είναι, ποια η πολιτική για την διάσωση του ελληνισμού της Κύπρου και την απελευθέρωση των Κατεχομένων εδαφών μας. Γενικεύοντας, όλα τα υπουργεία θα πρέπει να έχουν μέσα στους προγραμματισμούς τους προβλέψεις για το μέλλον, ιδιαίτερα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Ενδιαφέρει όμως πολύ η νεότης, οι δάσκαλοι και οι διδαχές τους.

Απάντηση μπορεί να μην πάρω, θεωρώ όμως πολύ  σημαντικό για τους νέους το  να ξέρουν πώς να δρουν και να αντιδρούν μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού μας.