Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΟΣΤΡΑΚΑ

 ΟΣΤΡΑΚΑ

Σχεδιασμένα όλα από το 1950 για την ανακατάληψη της Κύπρου από την Τουρκία, μόνο στα σχολεία δεν διδάσκεται ο Νιχάτ Ερίμ, το μεγάλο κόλπο είναι όμως να φαίνεται ο διώκων ως διωκόμενος, μια ματιά στο χάρτη θα φανεί ποιος διώκει ποιον, το 40% του εδάφους κατέλαβαν με τη βία των όπλων, η μισή Λευκωσία καμένη και καταστρεμμένη, ιδιαίτερα η οδός Ερμού, η εμπορική οδός, πόσοι έμποροι έκλαψαν, πόσοι στις Κάτω Γειτονιές της Χώρας είδαν τα σπίτια τους ρημαγμένα, ποιος είδε Έλληνες να επιτίθενται ομαδικά εναντίον των Τούρκων, κι όμως ομαδικές επιθέσεις Τούρκων εναντίον μας είδαμε με τα μάτια μας από το 1958.
Κύριο στόμα που εκστομίζει τις ύβρεις περί διώξεως των τουρκοκυπρίων ο Τατάρ, ουδέν γνωρίζει περί διώξεως Ελλήνων, περί σχεδίων της Τουρκίας για την Κύπρο, βήμα βήμα με αναίδεια περισσή απαιτεί συνεχώς, μέχρι αναγνώριση της παρανομίας του, του εξαμβλώματος που ονομάζει κρατίδιο. Αλλά αυτός τη δουλειά του κάνει, γι’ αυτό βρίσκεται στη θέση, για να προβάλλει αναίδεια. Ακόμα και στον ΓΓ του ΟΗΕ μας καταγγέλλει πως επιτιθέμεθα οικονομικά εναντίον της κοινότητάς του, γιατί θεωρεί πως οι περιουσίες μας στην Κατεχόμενη ελληνική γη μας του ανήκουν, και παραπονιέται πως διώκουμε τους σφετεριστές των περιουσιών μας. Έλεος πλέον, αλλά η παρανομία δεν έχει όρια όπως και η αναίδεια.
Αμ οι δικοί μας, που υπερασπίζονται τους σφετεριστές και προβάλλουν τη δικαιολογία πως το κράτος μας δεν έχει τη δύναμη να πατάξει την παρανομία στα Κατεχόμενα; Αυτοί όμως που παρανομούν κλέφτες και κλεφταποδόχοι των περιουσιών μας όταν έρθουν εδώ, στην ελεύθερη Κύπρο, καλώς συλλαμβάνονται και διώκονται. Για όσους τους υπερασπίζονται έπρεπε να υπάρχει ό τι στην αρχαία Αθήνα, να γράφουμε σ’ ένα όστρακα το όνομά τους και να τους εξοστρακίζουμε, να τους στέλλουμε διά της βίας να ζήσουν μαζί με τους άρπαγες και τους ληστές των περιουσιών μας, τους καταστροφείς του πολιτισμού μας, συμπολίτες των βρακάδων και των φστάνων της ανατολίας, των παράνομων εποίκων, καταραμένων κουβαλητών. Εκεί ανήκουν, αφού τους υπερασπίζονται.