Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

δέσποινα αικατερίνης ανδρέα τενίζη

 

Πολυγραφότατη η Δέσποινα Αικατερίνης Ανδρέα Τενίζη, το όνομα δηλοί την αγάπη στην ισότητα και σεβασμό στους γονείς, θρεμμένη με τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα, χριστιανή ορθόδοξη, ελληνίς, το διαλαλεί σε κάθε γραπτό της, φέρει το οικογενειακό όνομα με μεγάλη ευθύνη γιατί η ιστορία της οικογένειάς της γέμει ηρωισμών του παππού και του πατέρα, αγωνιστών της ελληνικής ελευθερίας.

Χριστιανή ορθόδοξη, εικονογραφεί με σεβασμό, αγάπη και γνώση, δοξολογεί παντοιοτρόπως τον Θεό, και περηφανεύεται για την ελληνική της παιδεία και την χριστιανική βιοτή.

Γράφει σε πεζό και ποιητικό λόγο, μια δική της σύνταξη, σφραγίδα των γραπτών της, με ρίζες αρχαίες και βυζαντινές σε σύγχρονα θέματα της καθημερινής ζωής, προπάντων όμως βασισμένη στην οικογένεια, την θρησκεία και την πατρίδα. Διδάσκει με το θάρρος της γραφής της και προβάλλει τις αξίες του Ανθρώπου κρυστάλλινες. Μια ανάγνωση ενός κάποιου γραπτού της θα εντυπωθεί στον αναγνώστη που εύκολα θα αναγνωρίζει τη γραφή της. Ιδού ο άνθρωπος, η Δέσποινα Αικατερίνης Ανδρέα Τενίζη .Ελληνίς Χριστιανή Ορθόδοξη.