Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

τελευταία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
Επειδή και πάλι γίνεται προσπάθεια να μας στριμώξουν, και από τον άγγλο πρεσβευτή και από τους δήθεν εκπρόσωπους της κοινωνίας των πολιτών και από την εκπρόσωπο του οηε, εμείς θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για άλλο μεγάλο ΟΧΙ αργά γρήγορα.
Με μεγάλη αναίδεια ο πρεσβευτής της Αγγλίας μας είπε πως πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους τούρκους να εκφραστούν ελεύθερα και να μας ζητήσουν τη δημιουργία δικού τους κράτους, έστω κι αν δεν το δημιουργήσουν στο τέλος. Αλλά να τους αφήσουμε να εκφραστούν, για να δώσουμε ώθηση στην έναρξη των συνομιλιών. Ευτυχώς από το Προεδρικό του διεμήνυσαν πως καλά κάνει να σκέφτεται πριν ανοίξει το στόμα και πως είναι απαράδεκτα τα όσα εκστόμισε. Ο φαταούλας τούρκος δεν πρόκειται να ζητήσει μόνο λεκτικά αλλά ήδη καταβροχθίζει τη νεκρή ζώνη πλην των κατειλημμένων.
Η κυρία εκπρόσωπος του οηε είδε τους ηγέτες, εξισώνοντας τους πάντες, και ψάχνοντας να βρει τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών συναγελάζεται με τους τουρκότουρκους και τους ελληνοφωνότουρκους. Οπότε άκουσε όσα ήθελε να ακούσει και διευκόλυνε η ίδια τον εαυτό της παρουσιάζοντας και τους ψευδοεκπροσώπους μας να της ζητούν να ενώσει τις δυο κοινότητες, για να μπορούν να πίνουν ανενόχλητοι όλοι μαζί τον καφέ τους και να τρων τα πουρέκια τους στο μεγάλο χάνι της Λευκωσίας.  
Δεν μίλησε κανένας για τις σαράντα χιλιάδες τούρκους στρατιώτες που βρίσκονται εδώ για πενήντα τόσα χρόνια και μετέτρεψαν τη μισή Κύπρο σε τουρκικό στρατόπεδο, αεροδρόμιο, λιμάνι. Δεν μίλησε κανένας για το διωγμό των Ελλήνων της Κύπρου, για τους νεκρούς και αγνοούμενους, για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για την ασέβεια σε κάθε ελληνικό και χριστιανικό στα κατεχόμενα, για την εκμετάλλευση των περιουσιών μας από τους πάντες πλέον.
Κανένας δεν την ρώτησε: Είναι δυνατή λύση με τουρκικά στρατεύματα στο νησί; Είναι δυνατή λύση με εποίκους να στρογγυλοκάθονται στις περιουσίες μας κι εμείς να μην έχουμε δικαιώματα ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης, απασχόλησης, στην ίδια την δική μας γη; Είναι δυνατόν να δεχτούμε λύση που να καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία και να εξισώνει το παράνομο μόρφωμα των τούρκων με το νόμιμο κράτος; 
Επειδή λοιπόν προς το παρόν όλες οι κινήσεις των γύρω μας δείχνουν πως μας περικυκλώνουν ύπουλα με απώτερο σκοπό την υποταγή μας, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι με τα δικά μας αιτήματα: Ζητούμε την απελευθέρωση των εδαφών μας, ζητούμε την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων των πολιτών του κράτους μας, ισότιμων με τον κάθε ευρωπαίο.