Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

για τα αυτονόητα

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Δεν ζητώ να είσαι πανεπιστήμονας, αλλά μια και αναλαμβάνεις μια δουλειά, κοίτα κανένα λεξικό τι λέει. “Ομοφοβικό” χαρακτήριζε συνεχώς η παρουσιάστρια στην τηλεόραση  το φιλμάκι του Μεσογαίας, έτσι το βάφτισαν και το επαναλαμβάνουν, αλλά τίποτε το ομοφοβικό δεν έχει, με βάση την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

Με τον όρο ομοφοβίαομοφυλοφοβία ή ομοερωτοφοβία εννοείται το μίσος, η αποστροφή ή οι διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων ή και γενικότερα των ΛΟΑΤ+ ατόμων. Η λέξη είναι αντιδάνειο από την αγγλική Ηomophobia που ετυμολογείται από τις ελληνικές λέξεις ομός (όμοιος) και φοβία. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1969 από τον Αμερικανό κλινικό ψυχολόγο George Weinberg και έγινε γνωστή με το βιβλίο του Society and the Healthy Homosexual (1971)[1]. Η ομοφοβία μπορεί να περιλαμβάνει μίσος, εχθρότητα ή λεκτική αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων. Συχνά φτάνει ως το σημείο να εκδηλώνεται πολύ επικίνδυνα, όπως επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και φόνους.

Ουδέν από τα πιο πάνω ισχύει για το περί ου ο λόγος φιλμάκι.

Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Υπάρχει διάχυτη η βεβαιότητα πως γίνεται προσπάθεια από αόρατους κύκλους να μας επιβάλουν αφύσικες ή παρά φύσιν καταστάσεις ως φυσικές, γι’ αυτό  και διαμαρτύρονται θορυβωδώς ενάντια σε όποιον εκφράζει τα ως τώρα αυτονόητα και φυσικά, τις αρχές και αξίες του λαού μας, που πρεσβεύει χιλιάδες χρόνια.

Το γεγονός ότι ένας δάσκαλος στο σχολείο δίνει την ευκαιρία να ακούσουν τα παιδιά την άποψη της Εκκλησίας για τα δύο φύλα, άρρεν και θήλυ,  εκφρασμένη από έναν από τους πιο μορφωμένους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, τον Μεσογαίας Νικόλαο, και η τρομαγμένη διαταγή από την υπουργό Παιδείας να γίνει έρευνα για την ενέργεια του δασκάλου- θεολόγου, φανερώνει πως κινδυνεύουμε πλέον υποστηρίζοντας τα αυτονόητα. Χρειάζεται νηφαλιότητα, γνώση βαθιά και υπεύθυνη για κάθε τι που αφορά τα παιδιά και την παιδεία, ενώ ο θόρυβος ουδέν ωφελεί.

Μια νέα μορφή ανελευθερίας παρατηρείται, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, προσπάθεια ανατροπής των ως τώρα φυσικών αληθειών, γι’ αυτό και πρέπει να πολεμούμε πλέον και για τα αυτονόητα