Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

15 Ιουλιου

 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Mισητή η δικτατορία, γιατί στέκει εμπόδιο στον άνθρωπο που γεννήθηκε για να γίνει ελεύθερος και να ζει ελεύθερος. Την δικτατορία έζησα το 1967 την 21 Απριλίου με τα τανκς και τους πάνοπλους στρατιώτες κατά μήκος των λεωφόρων. Την έζησα το 1974 στις 15 Ιουλίου με τα τανκς να εισβάλλουν στο προεδρικό να σκοτώσουν τον Μακάριο. Η Κύπρος σφαγιάζεται σε πολύ λίγο χρόνο, αφού η Τουρκία καραδοκούσε. ‘Εκτοτε διωγμένοι από τον παράδεισο των παιδικών μας χρόνων ζούμε στην κόλαση ατενίζοντας ένα Πενταδάκτυλο με τα τουρκικά μπαϊράκια. Η προδοσία σφράγισε και σφραγίζει καθημερινά τη ζωή μας.
Ελευθερία και δικτατορία παίζουν καθημερινά ένα παιγνίδι με ισορροπίες δύσκολες. Η δικτατορία μπορεί να θρονιάζεται κρυφά στο σπίτι, στην οικογένεια, στην Εκκλησία, στη δουλειά, μέσα στην ίδια τη λειτουργία του κράτους. Πολλοί ανάξιοι θέλουν να διχτατορεύσουν τη ζωή μας κι εμείς αγκομαχώντας τους πολεμούμε.
Η δικτατορία κυκλοφορεί σήμερα με χιλιάδες πρόσωπα και προσωπεία. Αντιμάχεται τον ελεύθερο άνθρωπο. Είναι το σκοτάδι που προσπαθεί να καταπνίξει το φως. Ελεύθερος είναι ο αγωνιζόμενος άνθρωπος.
Όλες οι αντιδράσεις:
Αντώνης Ττέκκης, Agis Charalambides και 24 ακόμη