Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

east med


EAST- MED

Α ρε Καβάφη, ποιητάρα ήσουν και είσαι. «Τιμή σ’ εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες …και περισσότερη τιμή τους πρέπει όταν προβλέπουν- και πολλοί προβλέπουν- πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος κι οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε!»

Το αποφασίσαμε να μείνουμε στον τόπο μας, να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσιά μας, παρά τις όσες καμπάνες μας ειδοποιούν για το αντίθετο. Και τι; Θα φορτώσουμε στα καράβια κι ο που φύγει φύγει; Όσοι δεν ξέρουν από τουρκοκρατία ας μιλήσουν με Κερυνειώτες που την έζησαν, ας ακούσουν αιχμαλώτους του 1974, ας διαβάσουν τι είπαν οι εναπομείναντες στο ξενοδοχείο Ντόουμ εγκλωβισμένοι ή ας ρωτήσουν εγκλωβισμένους της Καρπασίας.

Η αντίσταση στη βαρβαρότητα είναι ανθρώπινη πράξη πολιτισμού. Γι’ αυτό σε όσες ενέργειες προβαίνει η κυβέρνησή μας για την προστασία μας ή ως αντίβαρο στην τουρκική επεκτατική μανία είναι για μας ορθές.

Ο East Med χίλια δυο κακά μπορεί να έχει, αλλά δεν είναι δυνατόν τρεις κυβερνήσεις που πλήρωσαν εκατομμύρια σε μελέτες να έχουν αποφασίσει στο κενό, χωρίς να έχουν κάτι θετικό κατά νουν. Δεν είναι δυνατόν αν είναι αριστερές κυβερνήσεις να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις αλλά αν είναι δεξιές να παίρνουν μόνο λανθασμένες. Ούτε είναι δυνατόν τόσοι σύμβουλοι και ειδήμονες να είναι λανθασμένοι και να αληθεύει η γνώμη  του α ή β δημοσιογράφου ή αναλυτή ή όποιου άλλου.

Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, με ένα τέρας αδηφάγο, είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξή μας και ως ανθρώπων και ως Ελλήνων της περιοχής. Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο να αποτύχουν τα σχέδια της Τουρκίας και να παραμείνουμε ο εαυτός μας, ελεύθεροι Έλληνες Χριστιανοί. Κι ας μην αρέσει!