Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

πενταμερής

 Η ΠΕΝΤΑΜΕΡΗΣ

Άτυπη, τυπική, έντυπη, ανάτυπη, όπως και να ‘ναι, πενταμερής θα είναι, άρα πέντε ίσα μέρη, οι Ελληνοκύπριοι εξισωμένοι με τους Τουρκοκύπριους, το 80 με το 20, οι πρώην δυνάστες Τουρκία και Αγγλία, η Τουρκία είναι και νυν δυνάστης, εισβολέας, καταστροφέας, και πέμπτη η ονειρώδης Ελλάς. Το οποίον, απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία, ως μη υπάρχουσα ή ως τεθνεώσα, και μένουν οι δυο κοινότητες. Μόνο στην Κύπρο συμβαίνει κι αυτό το παράδοξο, να μη λαμβάνονται υπόψη οι μονάδες των πολιτών ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας και να μετρούν οι κοινότητες. Οθωμανικό το κακό, αλλά δεν ισχύει για την Τουρκία, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τους πάντες ενωμένους κάτω από τη σκούφια «Τούρκος», έστω κι αν είναι Κούρδος ή Αρμένης ή τόσες φυλές της γης κατοικούν σε μια χώρα, ο Ερντοάν έχει πάντα τα τέσσερα δάχτυλα ενωμένα και χαιρετά, μια πατρίδα, μια γλώσσα, μια θρησκεία, ένα κράτος, γι’ αυτούς ισχύει και διά της βίας, για μας δεν ισχύει η ενότητα του κράτους και η δημοκρατική λήψη αποφάσεων. Οι κοινότητες. Και τη φάγαμε τη χυλοπίτα από τότε, που οι Εγγλέζοι μας διαχώριζαν σε μουσουλμάνους και μη, όπως οι Οθωμανοί, πριν μας πουλήσουν ως αιγοπρόβατα στο γαλαζοαίματο άγγελο του σατανά, τον Άγγλο!

Οι Τούρκοι τα έχουν σχεδιάσει από τη δεκαετία του πενήντα, και τα επιβεβαιώνει ο Νταβούτογλου στο «Στρατηγικό βάθος», οι Εγγλέζοι απέκτησαν τις βάσεις τους, καθοδηγούν και καθοδηγούνται από τους Τούρκους, έχουν μάλιστα λέει και νέες ιδέες, οι Τουρκοκύπριοι σήκωσαν παντιέρα, τους την σήκωσαν,  θέλουν δικό τους κράτος, κι εμείς τα παπαγαλάκια τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, ένα ποιηματάκι για νηπιαγωγείο ως κομματικά φροντιστήρια, εύπεπτο και εύκολο στην αποστήθιση, ανάθεμα αν ξέρει κανένας τι περιγράφουν τα ψηφίσματα, είχαμε τόσα υπέρ μας, τα ξεχνάμε, και θυμόμαστε μόνο όσα συμφέρουν στους Τούρκους, τι συμβαίνει ρε παιδιά;

Συμπέρασμα; Είτε επιτύχει είτε αποτύχει η πενταμερής, δίνουμε δικαίωμα σε όλους να έχουν λόγο στο μέλλον μας, ανεξάρτητα αν απορρίψαμε με δημοψήφισμα το σχέδιο Ανάν. Τα σχέδια, όπως υποστηρίζουν οι μέλλοντες να μετάσχουν είναι: « τουρκοκυπριακό κράτος», «τουρκοκυπριακό κράτος», «διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», «διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία» και «αρχίστε τις συνομιλίες κι έχω καινούργιες ιδέες να τα βρείτε», λεν οι άγγελοι του κακού.

Μέλλον καταδικασμένο από χέρια, πόδια και προπάντων από τρομερούς εγκεφάλους.