Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

ούτε καλά ούτε συμφέροντα

 Ούτε καλά ούτε συμφέροντα

Ένα γύρο αν δώσει κανένας στη Λευκωσία και τα περίχωρα, στις άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στη Λεμεσό και Πάφο και Λάρνακα, δεν θα καταλάβει και πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος, γιατί η ζωή συνεχίζεται εις πλάτος και εις ύψος, ως κτίσματα στην άμμο. Ο κόσμος πηγαίνει στις δουλειές του και στις διασκεδάσεις του, πουθενά δεν διαφαίνεται η τουρκική κατοχή, εκτός αν είναι κανείς πολύ προσεκτικός και έχει μπροστά του συνεχώς τον Πενταδάκτυλο, και αν ο νους του συλλαμβάνει ό τι βλέπουν τα μάτια του, αφού νους ορά και νους ακούει. Πώς μια τεράστια τουρκική σημαία και δίπλα της, έστω μια τουρκοκυπριακή παντιέρα και η επιγραφή πόσο περήφανος είναι ο Τούρκος με το εγκληματικό μητρώο, λέμε εμείς...
Ο Πενταδάκτυλος, μια μεγάλη κατάρα αλλά και μια κραυγή απελευθέρωσης, για όσους τον βλέπουν και αντιλαμβάνονται τα μηνύματα.
Από την άλλη, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και δικτύωσης, ο όλος βίος και η πολιτεία, μάλλον δεν αναφέρονται σε καμιά τουρκική κατοχή, αφού πρώτο ρόλο παίζουν τα δικαιώματα και οι απαιτήσεις παντός είδους, η από νηπιαγωγείου σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, οι σειρές μαγειρικής τέχνης στην τηλεόραση, ή πώς να ντυθείτε το πρωί το απόγευμα, το βράδυ, για τον αλφαβηταγάμα σκοπό, κάθε σκοπός και το ντύσιμό του!!!
Όλα δηλαδή σχετίζονται άμεσα με την ωραιοποίηση του ενστίκτου. Δεν ακούμε για την ηθική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, για την εθνική διαπαιδαγώγηση, που, μόλις αναφερθούν, αναμένονται επιθετικοί οι στιγματισμοί, εθνοκάπηλος, εθνικάφρων, ξενόφοβος, και αν μιλήσει κανείς για τον κίνδυνο εξολόθρευσης του ελληνικού κυπριακού στοιχείου από τους ξένους, σίγουρα ακολουθεί η καταδίωξη διά νόμου.
Ακόμα και αυτό για το οποίο γίνεται επίσημα λόγος, δηλαδή η λύση του κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, παραπέμπουν στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, την οποία οι Έλληνες Κύπριοι απέρριψαν με το δημοψήφισμα του 2004. Οπότε, ούτε συνεπείς είμαστε με τους εαυτούς μας ούτε και κανένα ιδανικό έχουμε για το οποίο αξίζει να πολεμήσουμε, σε αντίθεση με τους Τούρκους, οι οποίοι συνεχώς καταβροχθίζουν εδάφη, δικαιώματα, περιουσίες μας, και επαίρονται γιατί ένα 18% κατόρθωσε να υπερνικήσει το 80% . Ιδανικό τους.
Ο Τούρκος Πρόεδρος θεωρεί ήδη μια σίγουρη επαρχία της Τουρκίας την Κύπρο, έστω τα κατεχόμενα, επιθυμεί να κατέλθει το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο που ετοιμάζουν για την υποδοχή του στις 20/07/2023, σαράντα εννέα χρόνια από την τουρκική εισβολή, ετοιμάζει μέγαρο για τον δήθεν πρόεδρο, τον εγκάθετό του, ενώ εκείνος χλευάζει και τα ψηφίσματα του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την προσπάθεια της Ευρώπης να συμβάλει στη λύση του κυπριακού, καταβροχθίζει όμως την ευρωπαϊκή χρηματική βοήθεια.
Οτιδήποτε όμως και να συμβαίνει, έχουμε χρέος. Δεν μπορούμε να έχουμε παραλάβει μια Κύπρο ελεύθερη- όσο κι αν τα καταφέραμε- το 1960, ύστερα από τους αγώνες των ηρωικών αγωνιστώ του 55- 59, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να ζούμε με τις περιουσίες μας λεηλατημένες, τις εκκλησίας μας μαγαρισμένες, την ίδια την Ιστορία μας αλλοιωμένη, για να συμβαδίζει με την δήθεν λύση που ετοιμάζεται. Έχουμε χρέος στην Ιστορία μας, σε όσους πέρασαν και θυσιάστηκαν για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, για την ελευθερία του τόπου, για την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε χρέος έναντι των νεκρών μας του πραξικοπήματος και της εισβολής, έναντι των εαυτών μας, να ζήσουμε και εμείς μια μέρα χαρούμενοι και ελεύθεροι, όπως και προ πάντων χρωστούμε στα παιδιά μας να αποκτήσουμε και να διαφυλάξουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία σ’ αυτό τον τόπο.
Άρα πρέπει να έχουμε ήδη κατανοήσει πως ο αγώνας της απελευθέρωσης είναι ο μόνος αγώνας που αξίζει στον Άνθρωπο, στον Έλληνα της Κύπρου.
Όλες οι αντιδράσεις:
Valerie Papantoniou, Τρυφων Κωνσταντινιδης και 161 ακόμη