Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

 

ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Πώς πολιτεύεται η Τουρκία; Ό τι δεν την συμφέρει δεν υπάρχει γι’ αυτήν κι έτσι δεν συζητά προβλήματα στα οποία οι άλλοι έχουν απαιτήσεις. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζεται, άρα δεν υπάρχει γι’ αυτήν, άρα δεν συζητά η Τουρκία τίποτε σχετικό με το κυπριακό. Η ΕΕ δεν πρέπει να αναμιγνύεται σε θέματα ελληνοκυπριακοτουρκικού ενδιαφέροντος, γιατί είναι υποχρεωμένη να μας υπερασπίζεται, αφού είμαστε μέλη της, η Τουρκία όμως επιζητεί τον παραμερισμό της Ευρώπης, για να αλωνίζει η δυνατή στα αλώνια των αδύνατων ημών. Το μόνο που υπάρχει για την Τουρκία είναι το παράνομο κατασκεύασμά της στα κατεχόμενα εδάφη μας, το οποίο προβάλλει οιονεί κράτος. Και το οιονεί κράτος όχι μόνο εξαρτάται αλλά και είναι ήδη στρατιωτική γέφυρα της Τουρκίας στην περιοχή, έτοιμη να την εξυπηρετήσει στις βλέψεις της εναντίον των γειτόνων της.

Οι τουρκικές και τουρκοκυπριακές εφημερίδες δεν γνωρίζω πόσες φωτογραφίες έχουν των Ελλήνων ή Ελλήνων Κυπρίων ηγετών. Οι δικές μας πάντως, όπως και τα ΜΜΕ, προβάλλουν συνεχώς τους Τούρκους είτε με τις φωνές τους είτε με τις εικόνες τους. Προβληματικό, νευροσπαστικό.

Οι συγγενείς αγνοουμένων στέλλουν επιστολή στον Τατάρ και ζητούν τη διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους. Αντί να βλέπουμε φωτογραφία των αγνοουμένων και των συγγενών τους, παρουσιάζεται η φωτογραφία του Τατάρ. Ανεξήγητο, άδικο, προκλητικό.

Δήμαρχος κατεχόμενης πόλης επισκέπτεται την πόλη του και μας ξεναγεί, τι και πόσα έκτισαν οι κατακτητές στην πόλη. Να θαυμάσουμε τα νέα κτίσματα;

Από διάφορα κατεχόμενα χωριά επισκέπτονται το κατεχόμενο χωριό τους και μας προβάλλουν πώς είναι σήμερα το χωριό. Γιατί; Για να το χωνέψουμε πως άλλοι σήμερα κατοικούν σ’ αυτό; Αυτή την εικόνα έχουν του χωριού τους;

Συνεργοί στην τουρκική προπαγάνδα, συνεργοί στην προσπάθεια λήθης των εικόνων που έχουμε για τα χωριά και τις πόλεις μας.

Οι εικόνες των χωριών και των πόλεών μας είναι αυτές προ του 1974. Οι μετά το ΄74, με τις τουρκικές σημαίες και τους μιναρέδες είναι η παραποίηση της Ιστορίας μας, παρενόχληση της μνήμης μας, πραγματικός βιασμός της.

Δεν ξεχνώ τις σκλαβωμένες πόλεις και τα χωριά μας δεν σημαίνει προβάλλω τις σημερινές τους εικόνες. Αυτές συμβάλλουν στο να επικαλύψουν τις εικόνες της μνήμης μας και στο να λησμονήσουμε τα σκλαβωμένα χωριά και τις πόλεις μας, όπως ήταν. Δεν θέλουμε να τα βλέπουμε όπως είναι σήμερα, κακοποιημένα, παράνομα παραποιημένα. Εκτός αν συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της αγωνιστικότητάς μας, που αμφιβάλλω.