Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

κκαφέ παιδεία


Κκαφέ παιδεία

Μια ερώτηση που από καιρό έπρεπε να θέσει και να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: ποιος κυβερνά τέλος πάντων σ’ αυτό τον τόπο; Η ΠΣΕΜ αποφάσισε χτες τα παιδιά να μην μπουν στην τάξη. Και πότε πρόλαβαν να παν σχολείο και πότε πρόλαβαν να κάμουν εκλογές  και πότε πρόλαβαν να μελετήσουν τα θέματα και με ποια γνώση και πότε πρόλαβαν να αποφασίσουν; Ή οι περσινοί αποφασίζουν για τους φετινούς; Και ρωτούν οι της β΄και γ΄λυκείου, γιατί να κάμουμε απεργία αφού δεν μας εμποδίζουν εμάς οι εξετάσεις των τετραμήνων; Ποιος κατευθύνει την ΠΣΕΜ; Κάθεται στο γραφείο, στέλλει απανταχούσες στα σχολεία,  γράφει ένα ποιηματάκι, το αποστηθίζουν τα παιδιά! Όλοι ξέρουν γιατί δεν πρέπει να εξετάζονται δυο φορές τον χρόνο, έτσι τους είπαν, έτσι λένε, με ύφος περισπούδαστο.

Ο άλλος μεγαλόσχημος του συνδικαλισμού των καθηγητών, όχι, δεν θα γίνουν εξετάσεις τετραμήνων, δηλώνει. Για στάσου ρε κύριε. Εσύ αποφασίζεις τα της Παιδείας; Αν έχει ήδη νομοθετηθεί, εσύ θα καλείς σε παράβαση του νόμου και θα επιτάσσεις τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει στα σχολεία;

Απεργία από τις πρώτες μέρες, ύστερα δεν φτάνουν την ύλη, την ύλη δεν βρέθηκε ακόμα άνθρωπος να την ξεκαθαρίσει, να διακρίνει τα κύρια από τα δευτερεύοντα, χάθηκαν μέσα στις λεπτομέρειες, στους λαβυρίνθους, τα παιδιά δεν αποκτούν βασικές δεξιότητες, γιατί δεν έχουν ακόμα καθαρίσει στην κολυμβήθρα της ουσιαστικής απλότητας τα μάτια των δασκάλων τους και των οδηγών τους.

Μια χαμένη υπόθεση από καιρό η εκπαίδευση. Τα «κκαφέ» τρίβουν τα χέρια περιμένοντας τους απεργούς.