Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

σκεπτικοί

 

Μας λένε: «Όλα όσα βλέπουμε στην τηλεόραση και διαβάζουμε στις εφημερίδες δεν είναι παρά προπαγάνδα του Νατο, των Αμερικάνων, της Ευρώπης, της Ουκρανίας. Άλλη είναι η αλήθεια, αλλά για να την βρούμε πρέπει να διαβάσουμε την παγκόσμια ιστορία και προπάντων να μελετήσουμε τις συνθήκες που υπέγραψε η Ουκρανία με τη Ρωσία. Να εμβαθύνουμε στους φόβους της Ρωσίας και στην πολιτική του Νατο το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης.»

Όταν με τον καιρό και τη μελέτη γνωρίσουμε τα πράγματα ως γνήσιοι διεθνολόγοι, τότε θα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση ή διαβάζουμε στις εφημερίδες είναι εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καταπάτηση των ελευθεριών των ανθρώπων, θα πούμε τον θάνατο θάνατο, την προσφυγιά προσφυγιά, τον φόβο και τον τρόμο φόβο και τρόμο. Στο μεταξύ θα τηρούμε ό τι οι σκεπτικοί ονόμαζαν «εποχή», θα βάζουμε δηλαδή στην παρένθεση ό τι σκεφτόμαστε και θα αποφεύγουμε να εκφέρουμε κρίση. Ως τον αιώνα τον άπαντα.  

Αλλά επειδή βιαζόμαστε κι η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Βλέπουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μια τεράστια καταστροφή, τον θάνατο και την καταπάτηση παντός ανθρωπίνου. Και θαυμάζουμε τον ηρωισμό των Ουκρανών.