Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Λερναία Ύδρα

Στέλιου Παπαντωνίου
Λερναία Ύδρα
Λερναία Ύδρα η Τουρκιά, ένα πολυκέφαλο τέρας της λασπουριάς, έχει απλώσει τα πλοκάμια και τα κεφάλια της παντού, αίφνης πάω να κατεβάσω στο αϊφώνι μου το χάρτη της Κύπρου και μου τον παρουσιάζει με τη μισή να φέρει το όνομα του κατηραμένου όφεως, «κυπριακή δημοκρατία της βόρειας κύπρου», λέει, ιν ίνγκλις, κι άντε τώρα εγώ να τρέχω να βρω ποιος οργανισμός αποδέχτηκε τον κακόφημο όρο, τον παράνομο, τον οξαποδώ και πόσα πήρε για το «πλασάρισμα» της παρανομίας, όπως λεν κι οι μικροί την προώθηση.
Πάει να πάει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη, αρχηγός κράτους μέλους των Η Ε και του προκύπτει στο τραπέζι καλεσμένος κι ο «μη μου τον αποδομείτε τον Ακκιντζή» όπως άκουσα βουλευτή να μας καλεί. Συζητήσεις επί συζητήσεων, η λερναία ύδρα έχει πολλά κεφάλια και στις δικές μας λασπουριές, της ελληνοκυπριακής κοινότητας, που λέμε, άλλοι να υπερασπίζονται τη στάση του Προέδρου, τα βρόντηξε κι έφυγε, άλλοι τι μασκαραλίκια είν’ αυτά, και πώς θα προχωρήσουν οι συνομιλίες, και πώς θα βρεθεί λύση που θα μας φέρει τα υπερκέρδη στις βιομηχανίες και στο εμπόριο, με τόσους πελάτες τούρκους να περιμένουν να αγοράσουν από μας. Ούτε ο Χριστός ούτε η Παναγία μας σώζουν, κεκαυμένοι εκ χειρός, καμένοι που σιέριν.
Ο Άιντε σιόρ νύπτει τας χείρας, πόντιος  ο ανήρ, αλλά τα δικά μας φλαγγιά καίγονται, δεν είναι τα δικά του, που προστατεύει, λέει, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε και παράνομοι και να τιμωρηθούμε διά νόμου ως ρατσιστές, όταν αποκαλούμε την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Βρείτε εσείς τη λέξη και χαρακτηρίστε τη χώρα που εξολόθρευσε ολόκληρο τον πληθυσμό της κατεχόμενης Κύπρου και ισοπέδωσε τον πολιτισμό της χιλιάδων χρόνων. ΄Εχουν δικαιώματα οι κιλίντζιροι των σαράντα χρόνων εδώ, αυτά διατείνονται και δικοί μας ακόμα, και δεν έχουμε δικαιώματα οι αρχαιότατοι κάτοικοι του νησιού. Είναι χρήστες, λέει, και απέκτησαν δικαιώματα, και δεν τους ονομάζουν κλέφτες, κλεπταποδόχους, άρπαγες, ληστές- ας ανοίξουν κάνα λεξικό τόσο πλούσια που είναι η ελληνική γλώσσα!
Μια έρευνα πανεπιστημιακή στην Τουρκία-διάβαζα- δείχνει πως οι Τούρκοι άρχισαν να θεωρούν τους Έλληνες εχθρούς τους, κάθε χρόνο και περισσότεροι, κι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουν είναι το κυπριακό, γιατί τους εμποδίζει στην ευρωπαϊκή τους πορεία. Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, λέγοντας, εννοούμε ότι η Τουρκία ανέλαβε προσπάθεια να εκτουρκίσει την Ευρώπη! Καταδείξτε μια δημοκρατική διαδικασία τα τελευταία χρόνια επί άρχοντος Ερντοάν! Όλο και πρωθυπουργικότερος, όλο και προεδρικότερος, όλο και στρατιωτικότερος, όλο και βουλευτικότερος, όλο και δικαστικότερος, δεν είναι ανάγκη να έχουν άλλοι εξουσία στην Τουρκία, φτάνει αυτός να τις έχει όλες!!! Δημοκρατία ισλαμικού τύπου, που οραματίζεται να την επεκτείνει στην Ευρώπη, αφού πρώτα περάσει πάνω από το πτώμα της Κύπρου.
Γι’ αυτό λέω, μικρά και μεγάλα κόμματα, μικροί και μεγάλοι πολιτικοί, (μεγάλοι στην Κύπρο δεν υπάρχουν αφού είμαστε μια μικρή χώρα) την ελευθερία μας και τα μάτια μας, την Κυπριακή Δημοκρατία και τα μάτια μας. Οποιαδήποτε συμφωνία δεν κατοχυρώνει το κράτος μας, δεν κατοχυρώνει ούτε τα δικαιώματα του ελληνισμού στην ελληνικότατη Κύπρο. Η λερναία ύδρα καραδοκεί, καταβροχθίζει με τα πολλά της κεφάλια. Και όμως και αυτή αποκεφαλίστηκε από τον Ηρακλή! Ας μην σκοτώνουμε, λοιπόν, αυτοκτονούντες, το σωτήρα μας, την ελευθερία μας και την Κυπριακή Δημοκρατία.