Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Άνθρωπος για όλες τις δουλειές

άνθρωπος για όλες τις δουλειές

Δεν γνωρίζω από λειτουργία κομμάτων, είναι ένα σκοτεινό μυστήριο στο οποίο ζουν όσοι εξελίσσονται εκεί μέσα, όσοι ανδρώνονται, γυναικώνονται,  υψώνονται, υπεραίρονται. Τη φαντασία όμως τι την έχουμε; Μπορούμε να φανταστούμε, να διεισδύσουμε και να δούμε   τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων μέσα από τις κλειδαρότρυπες.

Άπαξ και κάποιος κατορθώσει, να γραφτεί είναι εύκολο, να εκλεγεί όμως βουλευτής λίγο δυσκολότερο, έρχεται όμως ώρα που το επιτυγχάνει. Το να εκλεγεί βουλευτής βέβαια εξαρτάται από τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος είναι το κριτήριο των πάντων, το μέγα ξυράφι. Όσο πιο καλλιτέχνης γλύπτης είναι ο υποψήφιος τόσο πιο κοντά στην εξουσία. Δημοκρατικές διαδικασίες λέγονται, αλλά είπε και ο Θουκυδίδης όλα αυτά είναι του ενός ανδρός αρχή”, για το δησυ της μιας και μοναδικής γυναικός. Αν εισήλθε λοιπόν στο βουλευτικό, μετείχε σε επιτροπές, έγινε πρόεδρος, τα πάντα μπορεί να γνωρίζει ένας βουλευτής, ο βουλευτής στην Κύπρο είναι ο πανεπιστήμων, ο παντογνώστης, για τα πάντα έχει λόγο,  και ύστερα από τόσες πολλές γνώσεις μπορεί να εξέλθει της βουλής και να πει ψυχή μου έχεις πολλά αγαθά φάε πίε και ευφραίνου.” Μπορεί όμως όταν έρθει η ώρα που δεν θα εκλεγεί για δεύτερη ή τρίτη θητεία να τον προτείνουν για δήμαρχο αντί να γίνει κλητήρας που του αξίζει.

Κάθονται λοιπόν στο κογκλάβιο οι βουλευτές, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι κομματάρχες, και πριν ο λαός αποφασίσει, αποφασίζουν αυτοί ποιος θα είναι βουλευτής, ποιος θα είναι δήμαρχος, ποιος θα γίνει τι. Υπάρχουν βέβαια οι εξαιρέσεις, των πραγματικών βουλευτών που τιμούν τη θέση