Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Γιάννη Κουτή, Τα Μουσικά Όργανα της Ανατολικής Μεσογείου

 

Γιάννη Κουτή, Τα Μουσικά Όργανα της Ανατολικής Μεσογείου

Παρακολουθήσαμε ψες Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Παγκυπρίου Γυμνασίου την παρουσίαση του λευκώματος Τα Μουσικά Όργανα της Ανατολικής Μεσογείου του Γιάννη Κουτή.

Το πρόγραμμα παρουσίαζε η Γωγώ Βασιλάκη. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο τέως υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου. Μίλησαν επίσης ο Στέλιος Γεωργαλλίδης, διευθυντής της Κεντρικής Ασφαλιστικής, χορηγού της όλης έκδοσης και γιορταστικής παρουσίασης, ο Πέτρος Παπαπέτρου ως γραφίστας υπεύθυνος για την καλλιτεχνική εμφάνιση του λευκώματος και ο Γιάννης Κουτής για το έργο του, αποδίδοντας προ πάντων τιμή στους οργανοποιούς της Κύπρου.

Η Κεντρική Ασφαλιστική με τον εμπνευσμένο  διευθυντή της Στέλιο Γεωργαλλίδη παραδίδει με το βιβλίο αυτό το ενδέκατο Λεύκωμά της, σχεδόν ένα κάθε χρόνο. Έργα πολυτελούς έκδοσης και εμφάνισης  που δεν μπορεί ο καθένας να αναλάβει. Ο Στέλιος Γεωργαλλίδης αφιερώθηκε στη δημιουργία πολιτισμού, βρίσκει και αξιοποιεί ταλέντα και με τις εκδόσεις του προσφέρει στην παραγωγή πνευματικών έργων.

Η αποκάλυψη της βραδιάς βέβαια ήταν ο Γιάννης Κουτής, ένας ταλαντούχος νέος, με μια υπέροχη φωνή, που απέδωσε μαζί με την ομάδα του των παραδοσιακών οργάνων ωραιότατα μουσικά κομμάτια παλιά και σύγχρονα.

 Ήταν μια αξέχαστη βραδιά, όπως όλες όσες ως τώρα οργάνωσε η Κεντρική Ασφαλιστική.