Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

 Το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό περιμένουμε να το αναλάβουν επιστήμονες στον κλάδο και να διδάξουν τα απαραίτητα επιστημονικά.

πρίν γίνει λόγος για τέτοιο μάθημα, τα σχετικά με το σεξ τα αναλάμβαναν οι φίλοι στις μεταξύ νέων συνομιλίες, περιοδικά με τέτοιο περιεχόμενο, πολλά μάλλον καταστροφικά, ή ταινίες, φωτογραφίες γυμνών και άλλες, πάντως δεν ήταν παρά στα χέρια των αδαών, που μάλλον πονηρά έβλεπαν το θέμα.

Αποτέλεσμα ήταν η επίσκεψη στις πόρνες, οι αρρώστιες και η αηδία. Γενικά η έλλειψη παιδείας σήμαινε εκτρώσεις και ασέβεια προς τον πλησίον. Ηθικά ανήθικο είναι πιστεύω η βία, ο βιασμός, η έκτρωση ως φόνος. Δηλαδή δεν θεωρώ τις σεξουαλικές σχέσεις το αμάρτημα εκτός αν βιάζεται η θέληση του άλλου, τον εκμεταλλεύονται, καταπατούν δικαιώματά του ανθρώπινα, τον καταρρακώνουν. ‘Αρα η εκπαίδευση για το καλό, το υγιές, την απαραίτητη γνώση είναι καλόν.

Τι θα διδάσκονται, τα μέρη του σώματος, τα απαραίτητα στοιχεία ανδρός γυναικός, τα της τεκνοποιίας, οι απαραίτητες προφυλάξεις, ο σεβασμός του άλλου το τι είναι ηθικό και τι ανήθικο, αν δούμε το σώμα του ανθρώπου ως τον οίκο του Θεού, θα δώσουμε τον απαραίτητο σεβασμό και θα το ανεβάσουμε στη συνείδηση των ανθρώπων.

Μπορεί όμως να παρεξηγηθεί το πράγμα και να αναλάβουν άνθρωποι μάλλον ανεύθυνοι, μεταξύ μας δεν μου αρέσει εκείνη η ρήση στα αναλυτικά προγράμματα, να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους οι νέοι, που ελπίζω να μην σημαίνει επιδοθείτε παιδιά στο άθλημα και μη φοβάστε. Θα είναι η μέγιστη πλάνη. Όταν γίνεται λόγος για εγκράτεια πρέπει να αναλυθεί και να δοθούν τα τόσα θετικά της αποτελέσματα για τον άνθρωπο. Και η εγκράτεια αναφέρεται στα αναλυτικά προγράμματα και παγκοσμίως. ΟΙ ελεύθερες σχέσεις σε ξένες χώρες οδήγησαν σε μεγάλα κακά, γι’ αυτό ό τι διδάσκεται πρέπει να ερευνάται και να αποδεικνύεται η ορθότητα των όσων υποστηρίζουμε. Το θέμα είναι καυτό, αλλά δεν μπορούμε να το παραμερίζουμε.

Στέλιος Παπαντωνίου