Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

αρξασθε πυρ

 Άρξασθε πυρ

Μπορεί να είμαστε του παρελθόντος στην ηλικία μας, έχουμε ήδη ζήσει πολλά, αλλά μας ενδιαφέρει βεβαίως και το μέλλον του τόπου, η ελευθερία του προπάντων, γιατί χωρίς αυτήν η ζωή είναι μια δυστυχία. Το εύδαιμον το ελεύθερον.

Από τους ηγέτες θα εξαρτηθεί εν πολλοίς αυτό το μέλλον, γι’ αυτό και σημαντικές είναι πάντα οι εκλογές. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αλλά -για να είμαι ειλικρινής- δεν δίνω και μεγάλη σημασία στην προεκλογική, γιατί αλίμονο αν περίμενα από τις εμφανίσεις στην τηλεόραση κι από τους τελευταίους λόγους και υποσχέσεις να συμπεράνω ποιον θα εκλέξω. Θέλω να πω πως δεν πρόκειται για ανθρώπους που εμφανίστηκαν την τελευταία στιγμή στη ζωή μας και τώρα θα σχηματίσουμε γνώμη γι’ αυτούς. Είναι ήδη χρόνια στα πράγματα και το παρελθόν έχει ήδη προδιαγράψει και το μέλλον. Τόσα χρόνια τι κάναμε; Δεν σχηματίζαμε γνώμη για τον καθένα; Κι αυτή θα αλλάξει με τις τελευταίες  εμφανίσεις στην τηλεόραση; Όχι βέβαια!

Μα είσαι προκατειλημμένος, θα πουν, να αλλά η προκατάληψη η εκ των προτέρων γνώμη σχηματίστηκε σταδιακά και με νηφαλιότητα, άρα μπορώ να της έχω εμπιστοσύνη.