Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ιδού δη τι καλόν ή τι τερπνόν

Ιδού δη τι καλόν ή τι τερπνόν

Όταν κάτι είναι κατά την άποψή μου ορθό, το επικροτώ. Γι’ αυτό χαίρομαι ή ανασαίνω, όταν βλέπω ή ακούω κάτι ελπιδοφόρο για την ελευθερία του τόπου μου.
Ο Υπουργός των Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στην ψεσινή (31/3/19) εμφάνισή του στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ωμέγα έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους θέση ως προς το Κυπριακό και την στάση της Τουρκίας έναντι των συμφωνιών κρατών με κοινά συμφέροντα στον ενεργειακό τομέα στην ανατολική Μεσόγειο. Βασικό του μήνυμα ήταν ότι η Τουρκία μόνη απομακρύνεται από τους κοινούς σχεδιασμούς στα ενεργειακά, διότι εισέβαλε στην Κυπριακή Δημοκρατία, κατακρατεί εδάφη της, δεν την αναγνωρίζει, άρα δεν μπορεί να μετέχει στα ενεργειακά της περιοχής, όπως τα σχεδιάζουν τα υπόλοιπα κράτη, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος, με την τελευταία τους συζήτηση στο Ισραήλ, στην οποία αναμένεται ακόμα να μετάσχουν και άλλα κράτη, ως η Γαλλία, Ιταλία κ.ά.

Είναι παρήγορο το ότι, παρ΄όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας μας κωμικοτραγικά στις εκδηλώσεις τους, η θέση του Υπουργού των Εξωτερικών αποδεικνύει πως βάση της όλης πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το ότι δεν ξεχνά την εισβολή, την κατοχή, τον εποικισμό και τα άλλα εγκλήματα που διέπραξε και διαπράττει η Τουρκία στην Κύπρο.

(Γιατί περάσαμε και περιόδους που οι ηγήτορες της εξωτερικής μας πολιτικής ήταν κατώτατοι των προσδοκιών μας. Ελπίζουμε να πέρασε το τσουνάμι των αναξίων.)