Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

με αφορμή τα έκτροπα

Με αφορμή τα έκτροπα εις βάρος ξένων, στη Λεμεσό.
Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης. Δεν φαίνεται να είναι και δεν ήταν: απόδειξη το πραξικόπημα, η τουρκική εισβολή και όσα ακολούθησαν, από τον παράνομο εποικισμό των σκλαβωμένων εδαφών μας ως τις αγοραπωλησίες των περιουσιών των ελληνοκυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές. Είναι δυνατόν να ψάχνουμε για τόσους υπεύθυνους και το κράτος να μην είναι;
Μεγάλο σήμερα και το πρόβλημα των μεταναστών, που βρίσκονται στον τόπο νόμιμα, καλώς, αλλά και παράνομα, δυστυχώς. Η ύπαρξή τους προκαλεί προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, αλλά φαίνεται πως κάποτε ξεφεύγουν των δυνατοτήτων της και αναλαμβάνουν οι πολίτες να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη, απαράδεκτα πράγματα, όπως όσα συνέβησαν στην Λεμεσό εις βάρος ξένων ανθρώπων που βρίσκονται εδώ, και δικαίως απαιτούν την προστασία του κράτους, οποιοιδήποτε και να είναι. 
Το κράτος είναι υπεύθυνο και για τη νομιμότητα και για την παρανομία των ξένων, όπως και των δικών. Απαράδεκτα τα κτυπήματα σε ξένους, απαράδεκτα τα κτυπήματα εναντίον δικών, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται. 
Έχουμε ήδη από το 1974 και για πενήντα χρόνια τον μεγαλύτερο εχθρό, τον Τούρκο εισβολέα. Για να αποδεικνύει το κράτος την ύπαρξή του, που δυστυχώς πρέπει να μας υπενθυμίζει πως υπάρχει, πρέπει να μπορεί να επιβληθεί, αφού κράτος ίσον δύναμη. 
Ο καθένας την προσωπική δύναμή του ας την φυλάξει, για να την χρησιμοποιήσει όταν αναγκαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 
Την κοινωνία και το σύνολο υπεύθυνο να την υπερασπιστεί είναι το κράτος. Και κράτος είναι άνθρωποι που πληρώνονται για να εκτελούν το καθήκον τους. Οι ανάξιοι ας αντικατασταθούν. Ουδείς αναντικατάστατος.