Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους

 Μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους

Νομίζει κανείς καμιά φορά πως η ζωή είναι φιλολογία και πως, επειδή είπε ο Θουκυδίδης τα σοφά του, τα  επαναλαμβάνουν κι οι λάτρεις του. Κι όμως η πραγματικότητα είναι ζωντανή, και τα λόγια του παππού και πάλι επαληθεύονται. «Μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους». Σαν έρθει η ώρα, να είστε έτοιμοι και μην υποτιμάτε, μην τους παραμερίζετε τους κινδύνους του πολέμου. Ο γείτονας ετοιμάζεται να επιτεθεί, εμείς να ετοιμαζόμαστε να κρατηθούμε στα χώματά μας.

Η Τουρκία από το 1955 έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο να ανακαταλάβει την Κύπρο, δεν το κατάφερε στα δέκα χρόνια, το κατάφερε στα είκοσι,  να καταλάβει τη μισή το 1974, και όπως δείχνουν τα πράγματα η Τουρκία και πάλιν, ούτε Ερντογάν ούτε Τσαβούσογλου, οδηγούν τα πράγματα σε σύγκρουση με την Ελλάδα. Δεν χρειάζεται και πολύ, ρίχνουν οι ίδιοι μια πιστολιά από ένα νησί, «μας επιτέθηκαν οι Έλληνες, σας τα λέγαμε, είναι πολεμοχαρείς, ονειροπόλοι, πρέπει να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας», χραπ, αρπάζουν δυο τρία νησιά, όσα χρειάζονται για να μοιράσουν το Αιγαίο, ο υπουργός των στρατιωτικών της προβάλλεται περισσότερο από τον υπουργό των εξωτερικών, το πράγμα παίρνει στρατιωτική πλέον όψη και όχι πολιτική.

Είναι τώρα και μεγάλη ευκαιρία, ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ή του Νατο με τη Ρωσία, όπως λέτε, μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, γιατί είναι ευκαιρία να κατασπαράξει, μια έκρηξη λοιπόν των μεγάλων, μπορεί να είναι η ευκαιρία και για τους τούρκους και για την τουρκική επιθετική ενέργεια, ποιος θα ασχοληθεί με τις βαρκούλες, εδώ καράβια χάνονται.

Καλά σας λένε λοιπόν, εσάς της «φτηνής βενζίνης»  τον εαυτό σας τουλάχιστον προσέχετε μη σας φαν οι βενζινάρηδες απεκεί μια μπουκιά, να μείνετε και μαντρισμένοι στα Κατεχόμενα.

«Μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους», λέει εκείνος ο γέρος. Ξυπνάτε, ετοιμαστείτε λέει να κινδυνεύσετε, μην αποφεύγετε τον κίνδυνο κάμετέ τον μέρος της ζωής σας, ετοιμάζεστε να πεινάσετε να διψάσετε να δεχθείτε τον πόνο που θα φέρει η αδηφάγα χανούμ.

Μην τους υποτιμάτε τους κινδύνους, μην τους παραμερίζετε, αντίθετα παραμερίστε την καλοπέραση, κάπως έτσι μας τα  λέει ο Θουκυδίδης. Όποιος και να βγει στην εξουσία στην Τουρκία, η επιθετική της πολιτική θα είναι η ίδια.