Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Πολλούς πλήρωνε και πληρώνει

 

Πολλούς πλήρωνε και πληρώνει η Κυπριακή Δημοκρατία για να την διαλύσουν, παρ’ όλους τους όρκους για τη διαφύλαξη της ακεραιότητάς της: από πρώην προέδρους της, πρώην υπουργούς εξωτερικών, πρώην γενικούς εισαγγελείς, πρώην δικαστές, συμβούλους και παρακοιμώμενους, καθηγητές πανεπιστημιακούς, και άλλους ων έστιν αριθμός καταγεγραμμένος.

Κι όχι μόνο ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβεί σε βήματα και διαβήματα και ενέργειες για να λύσει το κυπριακό, ωσάν να είναι αυτός η τροχοπέδη, με τόση αορασία επενδύεται ο Ερντογάν, αλλά και αρχίζουν και τα δώσε, με προϋποθέσεις που ούτε λαμβάνει υπόψη η Τουρκία, κι αν τις λάβει θα τις παραβιάσει στο δεύτερο εικοσιτετράωρο.

Δώσε και λίγο αέριο στην Τουρκία: Με ποιου το δικαίωμα, ποιοι είστε και προσφέρετε γην, ύδωρ, αέριο;

Ούτε λόγος για επιστροφή προσφύγων. Τετελεσμένα λέει, δικαστής άνθρωπος, που αποδέχεται τα τετελεσμένα οπότε δεν μας απομένει παρά τα ντε φάκτο να τα επισημοποιήσουμε και ντε γιούρε.

Αλλά δεν μας είπατε για το σπίτι μου, για την περιουσία μου, για την Κερύνεια, για τα χωριά μας. Κι αφού ξέρετε τι θα γίνει αν η Τουρκία προχωρήσει στην α ή β ενέργεια, πείτε μας ως έμπειροι της πολιτικής ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας για να αποτύχουν τα σχέδιά της! Όχι να μας εκβιάζετε κι εκφοβίζετε με το τί μπορεί να κάμει η Τουρκία! Εκείνη μπορεί. Εμείς να αποδεχόμαστε μόνο και να παραδεχόμαστε και να ανεχόμαστε και να υπογράφουμε τα τετελεσμένα της;