Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά


Κι ενώ συμβαίνουν αυτά
Του Στέλιου Παπαντωνίου

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοινώνει: «Στο Συμβούλιο παρασχέθηκε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα αυτό το Συμβούλιο επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει, με όλους τους δυνατούς τρόπους, τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας ενάντια σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τα οφέλη των Τ/Κ και της Τουρκίας».
Όλη μέρα αυτά έχουμε, χωρίς να σταματούν τη νύχτα, απειλές από την Τουρκία, γιατί βρίσκει ευκαιρία να εμφανίζεται προστάτις ενός ανύπαρκτου κρατιδίου, που μόνο αυτή αναγνωρίζει, γιατί αυτή το ίδρυσε, το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, και απειλεί πως προστατεύοντας τα συμφέροντά του (αυτό, καλέ, που σπεύδουμε να νομιμοποιήσουμε με το να ανακηρύξουμε σε «συνιστών») μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, για να μην ασκούμε τα δικαιώματά μας ως πραγματικό αναγνωρισμένο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά μας θέλει από τώρα, πριν λυθεί το κυπριακό, υπόδουλούς της, να εξυπηρετούμε τα συμφέροντά της, να μην στεκόμαστε εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα σχέδιά της, γιατί θα μας συντρίψει, γιατί θα στείλει πλοία ερευνητικά, πολεμικά, και δεν έχει τελειωμό το κακό,  δεν έχει ανάγκη στρατοπέδων, έρχεται αμέσως και σε λίγα λεπτά.
Όλα αυτά εν γνώσει όλων των εδώ υπευθύνων, αλλά προπάντων αυτών που βιάζονται και παν ανυπόδυτοι στα αγκάθια. Kαι ποια μέσα δεν χρησιμοποιούν για να μας πείσουν πως τίποτε δεν θα πάθουμε αν τα βρούμε με την Τουρκία. H Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να είναι αυτή που είναι, λένε. Παραμύθια έλεγε ο Τάσσος Παπαδόπουλος πως από κράτος που παρέλαβε θα παραδώσει κρατίδιο. Προσπαθούν να μας πείσουν πως τα δικαιώματά μας είναι κατοχυρωμένα σε περίπτωση λύσης, αλλά τι τα ‘θελε εκείνος ο Ακκιντζί να μας υπενθυμίζει πως δεν θα δεχτεί παρά μόνο καμιά εικοσαριά τοις εκατόν στα Κατεχόμενα, και μάλιστα μας ετοίμαζε πως τα παιδιά μας δεν θα μαθαίνουν ελληνικά, γιατί δεν θα χτίσει ελληνικά σχολεία. Και μας ετοιμάζουν οι εδώ διαφωτιστές δήθεν πως το δικό μας σπίτι μας περιμένει, αφού είναι κατοχυρωμένη η ελεύθερη εγκατάσταση, αλλά μας υπογραμμίζουν πως θα υπάρχουν και δικαστήρια. Άντε να καταφεύγουμε ένας ένας σ’ αυτά, αν θα επιστρέψουμε, αν θα τα ξεπουλήσουμε, αν θα τα ανταλλάξουμε. Να πηγαίνουμε στα δικαστήρια ατομικά, οικογενειακά, σαν να μας έδιωξε ονομαστικά ο Τουρκικός στρατός, σαν να μας έδωσε ατομική πρόσκληση έξωσης!!! Κι όλα αυτά σαν να μην ακούν ή δεν διαβάζουν ειδήσεις οι εδώ, δεν βλέπουν τον μανιακό Ερντογάν. ‘Ολα πλάσματα της φαντασίας μας είναι, μας λέν. Και διερωτώνται γιατί να νομίζουμε πως είναι αυτή η Τουρκία, όπως την παρουσιάζουν μερικά μέσα και δεν αλλάζουμε ιδέα, να την δούμε και από την καλή της: με την φτηνή βενζίνη, μη σπρώχνεστε παιδιά, όλοι θα πάρετε -τρεις τρεις σειρές τα αυτοκίνητα για τα κατεχόμενα. Κι έχουν εκεί και τα ζαρζαβατικά γεμάτα ανεξέλεγκτα χημικά, και μη εγκεκριμένα από την Ευρώπη φάρμακα, και τα φτηνά στα ιδρυθησόμενα μωλλ τούρκικα προϊόντα, και χαλούμια και πουρέκια και τυριά, βάι βάι!
Με όλα αυτά και με άλλα πολλά που όλη μέρα μας τσαμπουνούν  μερικοί έγκριτοι δικοί μας, τουρκότερος δεν γίνεσαι. Καλά τουρκέματα να έχουν όσοι το τραβά η ψυχή τους.
Εμείς ευχαριστούμε. Δεν θα πάρουμε.