Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΠΟΎ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ

 

ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ

Πού ξανακούστηκε το 18% του πληθυσμού μιας χώρας να εξεγείρεται και να εκδιώκει τους κατοίκους των πιο όμορφων και πλούσιων περιοχών, να κατακλέβει περιουσίες, να σκοτώνει, να βιάζει, να εκθεμελιώνει νεκροταφεία, να μετατρέπει ιερούς τόπους σε ό τι ανίερο και να απαιτεί να του αναγνωρίσουμε κρατική οντότητα και ανεξαρτησία, με προστασία στρατιωτική της Τουρκίας και άλλα, πολλά των οποίων δυστυχώς του έχουν δοθεί ή έχουν συμφωνηθεί. Ευτυχώς σώζει εκείνο το «τίποτε δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα». Μα μεγάλη όμως μερίδα λυσομανών ήδη κραυγάζει: «μα έχουμε συγκλίσεις μα έχουμε συγκλίσεις». Τώρα, ποιος έκλινε και πόσο, δεν μας λεν, εμείς όμως ξέρουμε, γιατί -κατά γενική ομολογία- και μόνο ένα ελαφρύ αεράκι μάς ρίχνει στον γκρεμό.

Μια μειονότης δεν είναι δυνατόν να καθορίζει την τύχη της πλειονότητας. Ο τρόμος όμως εκεί οδήγησε. Και σε χειρότερα, αφού σιγά σιγά κατόρθωσαν πολλοί εκ των ταγών μας να πραγματοποιήσουν το «όραμά» τους για πολυπολιτισμική νότια νήσο και καθαρά τουρκική βόρεια, αφού εγκατέλειψαν τα οράματα του ελληνικού λαού του νησιού.

Το 80% των κατοίκων του τόπου ανήκουμε στο ελληνικόν έθνος, ασπαζόμαστε την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, και ήταν φυσικότατο να ζητούμε την ένωση με την Ελλάδα, έστω κι αν δεν την επιτύχαμε. Όμως οι ρωγμές στην ελληνικότητα μεγαλώνουν επικίνδυνα, ιδιαίτερα με ύπουλα χτυπήματα από τους απάτριδες πολυπολιτισμικούς κοσμοπολίτες. Και ενώ τα έθνη δημιουργούσαν κράτη, εμείς βάλαμε μπροστά το κράτος και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έθνος, το κυπριακό, ουαί και αλοίμονο, με κυπριακή γλώσσα και συνείδηση, προσπάθειες ολοφάνερες από γραμματείς και φαρισαίους, μοντέρνους ή μεταμοντέρνους, κατευθυνόμενους των ξένων πρεσβειών.

Η Τουρκία και η εδώ μειονότης διακηρύσσουν πως έχουν επιτύχει στα σχέδιά τους για διχοτόμηση του νησιού και δημιουργία τουρκικού κράτους που θα κατευθύνεται από την Τουρκία και θα κατευθύνει και την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που ήδη φαίνεται μέσα από την μανία για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Εμείς όμως αρνούμαστε και θα αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο των Τούρκων, γιατί το ελληνικόν ήθος είναι ελεύθερον και γι’ αυτή την ελευθερία από αρχαιοτάτων χρόνων θυσιάζεται.

Χιλιάδες χρόνια είναι ριζωμένες στον τόπο η ελληνική ιστορία και  γλώσσα, η χριστιανική θρησκεία και ο πολιτισμός. Οι επιθέσεις και υποδουλώσεις ξένων δεν κατόρθωσαν να εξαλείψουν την ελληνικότητα και τον χριστιανισμό από το νησί. Οι ανιστόρητοι κατακτητές ξέρουν την πραγματικότητα αλλά κραυγάζουν ως κλέφτες, για να προκαλέσουν τον φόβο του νοικοκύρη. Ας προσέξει λοιπόν ο νοικοκύρης του τόπου, γιατί του έχει παραδοθεί από τους Έλληνες Χριστιανούς προγόνους του μέγας πλούτος Ιστορίας και πολιτισμού. Το ελληνικόν ήθος απαιτεί αγωνιστικότητα,  ελευθερία, αξιοπρέπεια, παιδεία ελληνική.