Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ειδήσεις

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αν «ειδήσεις είναι το να ακούμε ό τι θέλουμε», συμπεραίνω πως από πεντηκονταετίας πάψαμε να ακούμε ειδήσεις, αφού ποτέ δεν ακούσαμε πως επιστρέφουν οι αγνοούμενοι στα σπίτια τους, ή οι πρόσφυγες στα σπίτια και στις περιουσίες μας, ούτε και πως το κυπριακό λύθηκε δίκαια και πολιτισμένα.

Αντίθετα, «οι ειδήσεις έχουν πάντα μια επανάληψη», ακούμε και βλέπουμε πράγματα γνωστά, κλοπές, διαρρήξεις, δυστυχήματα, και τον τούρκο να χαίρεται γιατί απολαμβάνει τις ξένες περιουσίες, αιώνες τώρα, κακή ώρα και κακό ψόφο.

Το χειρότερο όμως από τα επαναλαμβανόμενα είναι πως «η Τουρκία έχει σκοπό να καταλάβει όλη την Κύπρο». Το είπαν οι συνοδικοί, το λέει το ακελ, το λέει το α β γ κόμμα, πόσα έχουμε εκείνοι ξέρουν,  και παρόλο που αυτό επαναλαμβάνεται, για να το χωνέψουμε ίσως, εμείς συνεχίζουμε να παραμένουμε στον τόπο μας σαν την τερατσιά και την ελιά που λέει κι ο ποιητής, ανεχόμαστε τους πάντες και τα πάντα, και δεν τα φορτώνουμε στο πλοίο να σαλπάρουμε για ξένους τόπους, για ξένα μέρη.

 Άνθρωποι αγνοούμενοι για πενήντα χρόνια, περιουσίες χαμένες για πενήντα χρόνια, χρηματιστήριο χαμένο και εξαφανισμένο, τράπεζες στον αέρα και κόσμος καταστραμμένος οικονομικά, αεροπορικές εταιρείες, χάνουμε τον μπούσουλα πόσα μνήματα ανοίξαμε με τα χέρια μας, όχι οι απλοί πολίτες, όχι οι οχτροί, αλλά οι ιθύνοντες, αυτοί τους οποίους εμπιστευτήκαμε.

Πολύ ξεροκέφαλος λαός είμαστε και φαινόμαστε.