Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΤΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ
Σ. Παπαντωνίου
΄Υστερα από όλα αυτά συνεχίζεις δηλαδής να λες τα ίδια και τα αυτά; «Θα συνεχίσουμε με τους αδελφούς μας τουρκοκύπριους»… Μα για στάκα! Αυτά σου φάνηκαν πως ήταν τα μηνύματά τους στην τελευταία σύσκεψη στα απαυτά Μοντανά; Τον άκουσες δηλαδής να ομιλεί ο λεμεσιανός εκ τουρκίας, το υποπόδιο των ποδών του Τσαβούσογλου; «Μα αυτό θέλουν και οι τουρκοκύπριοι, δεν νιώθουν ασφαλή τα παιδιά, η μάνα να ανοίξει τις φτερούγες να τους προστατέψει, δώστε στρατόπεδο να μένουμε!!!» ..Δεν μας είπαν πληρώστε και τα έξοδα.
Ύστερα από όλα αυτά, την αποκάλυψη του αιώνα, οι ίδιοι οι Τούρκοι στην Τουρκία αυτοαποκαλύφτηκαν εδώ και καιρό, με το πραξικόπημα που σχεδίασε ο Ερντογάν, με τη στρατοκρατία, λέτε να υπάρχει Τούρκος που να μην ξέρει πού ζει, σε ποια δημόσια φυλακή; Αντί λοιπόν να πούμε, «για ελάτε εδώ, ψευτοκούμπαροι, ψευτοκλεφτοσυγκάτοικοι, δεν είναι δυνατόν να το παίζετε και πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την άλλη να βοηθάτε το ψευδοκράτος σας να κατατρώει την ΚΔ κι εσείς να μπαινοβγαίνετε, νοσοκομεία, ογκολογικά, συντάξεις, και άλλα επιδόματα, δεν ξέρει κανείς πόσα καταβροχθίζετε, ταυτότητες –διαβατήρια, ευρωπαίοι πολίτες….και να συνεχίζουμε χωρίς να κάτσουμε να λογαριαστούμε!
Το παραμύθι της ειρηνούλας πέθανε με την αυγή ως παραμύθι. Θες ειρήνη κι εκείνος θέλει στρατεύματα…Κι αν είμαστε φρόνιμοι, λέει, θα το σκεφτεί σε δεκατρία τέρμινα!!! Και δεν καθόμαστε να ξαναδούμε πού πάμε; Αν συνεχίσουμε το ίδιο μαραφέτι, φτου που καήκαμε, ξανά και ξανά.
Και τι εισηγείσαι, που λεν τα σαϊνια; Σύσκεψη τη σύσκεψη με ανοιχτά μυαλά. Να ακουστούν ιδέες ειδημόνων, όχι πολιτικάντηδων ερασιτεχνών, ακούς που σου λέω; Όχι πολιτικάντηδων ερασιτεχνών. Ιδέες. Κι αν φοβάσαι να χαράξεις νέα γραμμή, μείνε εκεί να περιμένεις την Τουρκία να αλλάξει. Ένας καταβόθρος είναι κι έτσι θα παραμείνει.
Αν ύστερα από όλα αυτά δεν συνταράχτηκες, άλλα δεν έχει πιο συνταρακτικά.