Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κι ο Ερντοάν (και όχι μόνο) χτενίζεται


Κι ο Ερντοάν (και όχι μόνο) χτενίζεται.
του Στέλιου Παπαντωνίου*

Η φωτογραφία είναι γνωστή. Ο Ερντοάν χτενίζεται, άρα προσέχει τι προβάλλει αδιαφορώντας για το τι είναι. Επικοινωνεί με το καλύτερο πρόσωπο ή την καλύτερη χωρίστρα στα μαλλιά, γι’ αυτό και δεν φορά μαντίλα, αυτή είναι για τη γυναίκα του.
Ο Ερντοάν δηλώνει πως στην Κύπρο «δεν έγινε εισβολή» και πως «η ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας έφερε την ειρήνη στο νησί», όπου οι Έλληνες κάτοικοί του «δεν θέλουν λύση», γι’ αυτό πρέπει να τεθούν χρονοδιαγράμματα, να ελεγχθεί η διαδικασία των συνομιλιών, να αποδειχτεί περίτρανα στον κόσμο πόσο φιλειρηνικοί είναι οι Τούρκοι και πως εχθροί της λύσης είναι οι Έλληνες της Κύπρου, που παρουσιάζονται ως «εκπρόσωποι του νησιού αλλά η Τουρκία δεν τους αναγνωρίζει». ( Αυτή είναι «η αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης» που ήταν αφορμή της εισβολής!)
Στην πραγματικότητα, η Τουρκία εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο, κατέχει διά της βίας το 40 τοις εκατό των εδαφών μας, έχει σκοτώσει, δολοφονήσει, κακοποιήσει, έχει αποικίσει τα σκλαβωμένα εδάφη μας, έχει βάρβαρα καταστρέψει κάθε τι χριστιανικό και ελληνικό, όμως παρουσιάζεται χτενισμένη, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότερο ευρωπαία από τους λοιπούς, γι’ αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αλλάξει τα φώτα στους ευρωπαίους!
Χωροφύλαξ της περιοχής, με τον σφιγγοειδή  Νταβούτογλου να σχεδιάζει εις βάθος και πλάτος την πολιτική των Νεο-νεοτούρκων και να οραματίζεται πασάδες και γιουσουφάκια, εκεί  όπου η πρώην οθωμανική αυτοκρατορία,  προ πάντων εις βάρος των Ελλήνων, «των ραγιάδων, των αλλόπιστων, που τόλμησαν κάποτε να τα βάλουν με το ένδοξο έθνος του»!
Οι Τούρκοι σχεδιάζουν, κάνουν υπομονή, κατορθώνουν. Κι εμείς; Χτενιζόμαστε επίσης.
Το κυβερνών κόμμα διαλαλεί πως γίνεται εκστρατεία εις βάρος του, εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, γι’ αυτό και πρέπει να δίνονται αποστομωτικές απαντήσεις, οι καταθλιπτικά μονότονες και ίδιες από όλους τους  εκπρόσωπους του κόμματος,  να εμπεδώσει ο λαός πως η κυβέρνηση είναι φιλολαϊκή, να χωνέψει ο λαός πως αν δεν βρεθεί λύση θα επέλθει η διχοτόμηση, να κατανοήσει ο πας ένας πως ο Πρόεδρος στηρίζεται στο κόμμα του, κι αυτό είναι αρκετό ύστερα από την τόση μοναξιά που τον δέρνει με την εγκατάλειψή του από την ΕΔΕΚ και τη μοναχική του πορεία σε πολλά, διαμαρτυρομένου του ΔΗΚΟ. Ένας Πρόεδρος που ξεκίνησε με τόσους συμμάχους και που η πολιτική του τον αφήνει μόνο! Αυτός και το κόμμα του! Στο μέλλον κάποιος γνώστης των ερευνητικών μεθόδων πρέπει θέσει το ερώτημα και να απαντήσει αν το κυβερνών κόμμα ήταν έτοιμο να αναλάβει τέτοιο εγχείρημα, να κυβερνήσει τον τόπο, ή μήπως νόμιζε πως η χημεία με τον Ταλάτ και δυο καφέδες ήταν επαρκείς και ικανές συνθήκες για  να λύσουν το κυπριακό και να χαρίσουν στο κόμμα την παντοδιακυβέρνηση. Γιατί σ’ αυτό φαίνεται πως στηρίχτηκε η απόφαση του κόμματος να αναλάβει την εξουσία, χωρίς -έστω και αμυδρά- να περνά  από τη σκέψη τους πως μπορεί και να κατέστρεφαν τον τόπο, όπως δείχνουν ολοκάθαρα πια τα πράγματα, με την τραγική κατάσταση στην οποία περιερχόμαστε, από τα ευρωπαϊκά Δικαστήρια ως τον ΟΗΕ και τους εκπροσώπους του, από την αλλαγή στην ηγεσία των τουρκοκυπρίων, που ήταν αναμενόμενη,  ως την επιθετική πολιτική και τα σχέδια Β΄ της Τουρκίας, που χτενίζεται και το μπορεί, ενώ το κυβερνών κόμμα χτενίζεται, για να μην πει κανείς πως, ενώ ο μικρός μας Τιτανικός βυθίζεται, άφησε ο μέγας κομμωτής τον πλοίαρχο αχτένιστο. Γι’ αυτό και συνεχώς ο μέγας κομμωτής, στο πιο ψηλό κατάρτι, διαλαλεί: ο πλοίαρχος είναι καλοχτενισμένος.